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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
01/06/2023 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
DUARTE, F.; CALVO, V.; BORGES, A.; GARCÍA, C.; FRANCO, J.; NUÑEZ, S.; RIBES-DASI, M.; SCATONI, I. |
Afiliación : |
SATURNINO NUÑEZ BUA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Caracterización espacial de Cydia molesta (Busck) (Lepidoptera: Tortricidae) en durazneros de la zona sur de Uruguay mediante métodos geoestadísticos. [resumen] |
Complemento del título : |
Protección Frutícola. |
Fecha de publicación : |
2010 |
Fuente / Imprenta : |
ln: Congreso Nacional de Horti-Fruticultura, 12. Jornadas Regionales de Manejo Poscosecha de Frutas. Seminario Suelos en Horticultura. Seminario Frutales de Pepita. 20-23 octubre 2012, Montevideo (UY) Trabajos presentados. Montevideo (UY): INIA; SUHF, 2010. p.55. |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Tesis de maestría en Ciencias Agrarias del primer autor, trabajo financiado por el Fondo de Promoción de Tecnología Agropecuaria (FPTA) del Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) (Proyecto FPTA 207) |
Contenido : |
Grafolita (Cydia molesta) afecta sistemáticamente a duraznero y es plaga secundaria de manzano y peral. Los objetivos del trabajo fueron: caracterizar la distribución espacial de grafolita en durazneros mediante métodos geoestadísticos y determinar si existen diferencias en las fluctuaciones poblacionales de las localidades del área de estudio. |
Thesagro : |
FRUTICULTURA; GRAFOLITA; PROTECCION VEGETAL. |
Asunto categoría : |
-- A50 Investigación agraria |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/17185/1/SUFH-2010-p.55.pdf
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Marc : |
LEADER 01518naa a2200253 a 4500 001 1011989 005 2023-06-01 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDUARTE, F. 245 $aCaracterización espacial de Cydia molesta (Busck) (Lepidoptera$bTortricidae) en durazneros de la zona sur de Uruguay mediante métodos geoestadísticos. [resumen] 260 $c2010 500 $aTesis de maestría en Ciencias Agrarias del primer autor, trabajo financiado por el Fondo de Promoción de Tecnología Agropecuaria (FPTA) del Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) (Proyecto FPTA 207) 520 $aGrafolita (Cydia molesta) afecta sistemáticamente a duraznero y es plaga secundaria de manzano y peral. Los objetivos del trabajo fueron: caracterizar la distribución espacial de grafolita en durazneros mediante métodos geoestadísticos y determinar si existen diferencias en las fluctuaciones poblacionales de las localidades del área de estudio. 650 $aFRUTICULTURA 650 $aGRAFOLITA 650 $aPROTECCION VEGETAL 700 1 $aCALVO, V. 700 1 $aBORGES, A. 700 1 $aGARCÍA, C. 700 1 $aFRANCO, J. 700 1 $aNUÑEZ, S. 700 1 $aRIBES-DASI, M. 700 1 $aSCATONI, I. 773 $tln: Congreso Nacional de Horti-Fruticultura, 12. Jornadas Regionales de Manejo Poscosecha de Frutas. Seminario Suelos en Horticultura. Seminario Frutales de Pepita. 20-23 octubre 2012, Montevideo (UY) Trabajos presentados. Montevideo (UY): INIA; SUHF, 2010. p.55.
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Biblioteca
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
11/11/2014 |
Actualizado : |
05/05/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIAN, R.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; NUTE, G.R.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
MARIA FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; JOSÉ LUIS O. OLLETA, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍAANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Acceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. |
Fecha de publicación : |
2006 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay
for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. |
Contenido : |
In the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. |
Palabras claves : |
ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; AGEING; CONSUMERS; LAMB; PRODUCTION SYSTEMS. |
Thesagro : |
CARNE. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 02316naa a2200373 a 4500 001 1051561 005 2020-05-05 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2005.09.002$2DOI 100 1 $aFONT I FURNOLS, M. 245 $aAcceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. 260 $c2006 500 $aArticle history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. 520 $aIn the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. 650 $aCARNE 653 $aACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES 653 $aAGEING 653 $aCONSUMERS 653 $aLAMB 653 $aPRODUCTION SYSTEMS 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aGUERRERO, L. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aOLLETA, J.L. 700 1 $aOLIVER, M.A. 700 1 $aCAÑEQUE, V. 700 1 $aALVAREZ, I. 700 1 $aDIAZ, M.T. 700 1 $aBRANSCHEID, W. 700 1 $aWICKE, M. 700 1 $aNUTE, G.R. 700 1 $aMONTOSSI, F. 773 $tMeat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002
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Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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